2011-01-18 21:50:02• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Készülnek a kongresszusra

Csak azt követően alakítja majd ki álláspontját az új szövetségi elnök személyével, illetve valamelyik jelölt támogatásával kapcsolatban a Szatmár megyei szervezet, ha mindegyik jelölt álláspontját, elképzeléseit meghallgatja - jelentette be tegnap az Állandó Bizottság döntését Csehi Árpád Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke.

Egy éven belül kész lesz a kastély

Sajtótájékoztató keretében számoltak be tegnap a nagykárolyi Károlyi-kastély, valamint az erdődi várrom rehabilitációs munkálatait célzó pályázat eddigi megvalósításairól a projektet irányítók: Egli Carmen, Bekő Tamás, Veres Tamás és Georgescu Bogdan. Mint elhangzott: egyrészt tájékoztatni kívánták a közvéleményt a munkálatok állásáról, másrészt pedig - turisztikai célú támogatásról lévén szó - egyúttal a népszerűsítő tevékenységet is elkezdték.

Nagykároly: új bolti órarend

A Nagykárolyi Városi Tanács tegnapi ülésén változtatott a boltok árufeltöltésére megszabott órarenden. Az első ilyen jellegű szabályozást 2010 áprilisában vezették be, elsősorban a lakosságnak az Unicarm üzlettel kapcsolatos panaszai nyomán. A bolt környékén élőket főleg a hajnali áruberakodás, illetve az ezzel kapcsolatos hangoskodás zavarta, ráadásul többek állítása szerint reggelente a zenét is bőgették a pakolók.

Halálos tüdőgyulladás

Az elmúlt héten egyetlen influenzagyanús esetet regisztráltak Szatmár megyében, a virózisok és a tüdőgyulladások száma azonban több százzal nőtt január elejéhez képest. Egy gyerek belehalt a tüdőgyulladás szövődményeibe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: